:

Hackerek bejuthattak egy orosz kórház rendszerébe

Hackerek bejuthattak egy orosz kórház rendszerébe

Egy hackercsoport állítólag feltörte a szentpétervári RZD-Medicine kórház weboldalát, azt állítják, hogy kinyerték az oldal fájlrendszerét és hálózati információit – írja a The Tech Outlook.

Névtelen, decentralizált hacktivisták kiberháborút hirdettek az orosz kormány ellen. Miután feltörték a Kommerszant rádióállomást és az Orosz Föderáció Központi Bankját, most a szentpétervári „RZD-Medicine” klinikai kórházat vették célba. A LulzSecMafia Twitteren jelentette be, hogy sikerült átvenniük az orosz kórház weboldala feletti irányítást.

Clinical Hospital “RZD-Medicine” in St. Petersburg.https://t.co/rlPsnOYTfO#LulzSecMafia#OpRussia pic.twitter.com/0ORS0wii2s

— LSM (@LulzSecMafia) June 11, 2022

A hackerek arra is figyelmeztették az oroszokat, hogy ez egyáltalán nem az utolsó támadás, és hogy az általuk lulzageddonnak nevezett hadjáratnak egyáltalán nincs vége.

A netezők szerint az üzenet egy újabb hackertámadás előzetes jele, amely hamarosan megtörténik. Számos Twitter-felhasználó szurkolt a névtelen kollektívának, hogy ilyen innovatív módon tiltakozzanak a háború ellen.

Nagy Nikoletta további cikkei Átneveznék a majomhimlőtA magyar kiberbiztonság olyan, mint a magyar fociFurcsa lényt fotóztak egy állatkert mellett

The post Hackerek bejuthattak egy orosz kórház rendszerébe first appeared on 24.hu.