:
Breaking News

Könnyebb lesz átlagfogyasztás alatti lakást találni

Az új rezsiszabályok miatt a lakásukat eladni vágyók számára fontossá vált, hogy bemutathassák, az átlag alatti fogyasztással rendelkezik az ingatlanuk. A keresleti oldalon állók is egyértelműen takarékosabb, olcsóbban fenntartható lakásokat keresnek. Nekik segít ez az új fejlesztés.

Az ingatlanpiacon az új rezsiszabályok hatására megnőtt a kereslet az olcsóbb fűtési megoldásokkal rendelkező, takarékosabb lakóingatlanok iránt, az eladók célja, hogy minél jobban kiemeljék a potenciális vevőknek ingatlanuk rezsicsökkentő tulajdonságait. Az ingatlan.com ezért olyan keresési, listázási fejlesztést hoz, amellyel könnyebben megtalálják egymást vevők és eladók – írják a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményükben.

Új paraméterek

A korábbinál több és konkrétabb paraméterekkel lehet keresni, láthatóvá válik a vevők számára, mekkora rezsivel számolhatnak. 

Több ebből Mozizni sem fogunk tudni a rezsiárak miatt? Mészáros tevebizniszébe is beszállt a nej

Az eladók megadhatják, a vevőjelöltek pedig rákereshetnek arra, hogy egy-egy lakóingatlan esetében hány köbméter az átlagos havi gázfogyasztás, valamint hány kilowattórát (kWh) tesz ki az áramfogyasztás. Segítséget jelent a vevőknek és a bérlőknek az is, hogy külön emblémával megjelölték az átlag alatti fogyasztású, azaz a kedvezményes díjú lakások. 

Rá lehet még keresni például

napelemekkel felszerelt ingatlanokra, azon belül is a rendszer teljesítményérearra, hogy van-e szigetelés és ha igen, milyen vastagenergiatanúsítvány osztályzatára.

A fejlesztésnek köszönhetően a vevők és a bérlők pontosabb képet kaphatnak az ingatlanok energetikai jellemzőiről és várható rezsiköltségéről a webes felületen és a mobilapplikációban is.

Borítókép: Maria Ziegler

The post Könnyebb lesz átlagfogyasztás alatti lakást találni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés