:

Már Magyarországon is elérhető a ChatGPT alkalmazás

Már Magyarországon is elérhető a ChatGPT alkalmazás

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT tavaly novemberi bemutatása óta a feje tetejére állította a technológiai szektort. Az elmúlt kicsivel több mint fél évben rengeteg népszerű alkalmazásba építettek be chatbotokat, például a Google és a Microsoft keresőjébe is. A programnak azonban volt egy nagy hiányossága: hivatalos mobilapp nem készült hozzá, így aki mobilról szerette volna használni, annak a böngészőben kellett megnyitnia a felületet.

Ezt kihasználva sok káros alkalmazás is megjelent, amelyek a ChatGPT nevét vagy megjelenését használták.

Végül május közepén megérkezett az OpenAI hivatalos ChatGPT alkalmazása, ám kizárólag az iPhone-készülékekre, és azokra is csak néhány országban lehetett letölteni. A hvg szerint azonban nemrégiben a magyar App Store-ban is elérhetővé vált az applikáció, így a hazai iPhone-tulajdonosok már kényelmesen élvezhetik a chatbot funkcióit.

Az applikáció letöltése ingyenes, és nincsenek benne hirdetések sem – funkciók tekintetében ugyanazt kínálja, mint a webes változat. Fontos újítás azonban, hogy szinkronizálni lehet a beszélgetéseket a felületek között, így mobilról is elérhetjük a webes csevegést. Ezentúl a Whisper, az OpenAI nyílt forráskódú beszédfelismerő rendszere is ott van az appban.

Az alkalmazás iPaden is elérhető – a telepítéséhez legalább az iOS/iPadOS 16.1-es verzió szükséges, ami azt jelenti, hogy az iPhone 8 és újabb készülékek tudják használni. Az androidos változatra azonban még egy ideig várni kell.

The post Már Magyarországon is elérhető a ChatGPT alkalmazás first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés