:

Mark Zuckerberg nincs elájulva az Apple újításától

Mark Zuckerberg nincs elájulva az Apple újításától

Az Apple hosszú évek után végre bemutatta az Apple Vision Pro virtuális- és kevert valóság szemüvegét, amitől sokan azt várják, hogy úgyanúgy megreformálja majd a virtuális- és kevert valóság eszközök piacát, mint ahogy azt 2007-ben az iPhone tette a mobiltelefonok piacával, ezzel elindítva a máig tartó okostelefon-korszakot.

Bár egyelőre nem dübörög úgy a VR-szemüvegek piaca, mint ahogy azt korábban várták, így is számos vállalat, például a Sony és a Meta is nagy erőkkel fejleszti a technológiát. Természetesen ez utóbbi nem hagyhatta szó nélkül az Apple bemutatóját, melynek eredményeként Mark Zuckerberg egy publikus céges megbeszélésen azt mondta:

az Apple készüléke semmi olyan jelentős áttörést nem rejt, amit a Meta ne valósított volna meg.

A techcég vezetője szerint az Apple egyébként is teljesen máshogy gondolkodik arról, hogy az emberek hogyan fogják használni a készüléket. Emellett kiemelte, a konkurens 3500 dolláros (magyar forintban kb. 1,2 millió forintos) termékénél a Meta nemrégiben bemutatott Quest 3 headsetje jóval olcsóbb is lesz, mintegy 500 dollárral, vagyis 170 ezer forinttal.

The post Mark Zuckerberg nincs elájulva az Apple újításától first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés