:

Különleges irodalmi est az érzelmekről

Czobor Éva, költő, festő és Orbán Erika, író közös irodalmi estjén előkerül ihlet, barátság, szerelmek, maradás és menekülés, remény és lemondás. 

Az alkotók előadásában részleteket hallhatnak Orbán Erika könyveiből, melyeket Czobor Éva megzenésített versei kötnek össze, s mely verseket Siroki Edit és Gelb Miklós tolmácsolásában hallhatunk. Mindezekhez, hogy a szemünknek is nyújtsunk egy kis élvezetet, az előadás közben Czobor Éva festményei segítenek felidézni életünk emlékeit, átélt érzéseink.

Évi versein és festményein, Erika prózáin keresztül ismerhetünk meg két rendkívüli embert, két olyan nőt, akik nőiességüket, világlátásukat, hitüket, szenvedélyüket teszik bele munkáikba, s akik ezt most nem félnek a világ elé tárni, s megmutatni kik is ők. Ebben segítséget Siroki Edit és Gelb Miklós zenéje nyújt. Nyolc novella, nyolc vers, nyolc festmény, melyeket összeköt a zene.

Orbán Erika író, újságíró, aki már egészen kis gyermekkora óta ír, bánatát, örömét belerejti írásaiba. Nagy múltú fővárosi lapoknak, női magazinoknak dolgozott, majd életre keltette saját online magazinját, mely a beszédes ALKOTÓNŐK nevet kapta, és melyet a www.alkotonok.hu weboldalon lehet megtalálni. Nevéhez immáron nyolc könyv és számos színdarab is kapcsolódik, ezekről valamint novelláiról, regényei születéséről, a könyvek szereplőinek életéről a http://betuveteseim.webnode.hu/ oldalán találhat meg többet az érdeklődő.

Czobor Éva gimnazista korában kezdett el verseket írni, húszévesen elvégezte a Független Alkotók Országos Szövetsége Írói Népfőiskola Könyv- és Lapkészítési Tanfolyamát. Hamarosan a Szövetség gondozásában meg is jelent első versesfüzete, melynek a Hold és csillagok címet adta, húsz évvel később született meg első kisregénye, a Róza. Ezt követte a Szív szeret vagy nem szeret című verses kötete, melynek első részében kamaszkori versei, míg második felében új versei kaptak helyet. Írásai megtalálhatók Facebook oldalán valamint a http://tollforgatasok.webnode.hu/ weboldalon.

Siroki Edit felnőttként kezdett mélyebben elmerülni a zene, a költészet világában. Különösen megkedvelte Czobor Éva verseit, ezek közül  többet meg is zenésített. Kihívás volt számára Éva érzésvilágát feloldani, könnyedebbé tenni a dallamok segítségével. Az, hogy a hangok mégis a zene szoros matematikai szerkezetébe rendeződtek, ezzel új ritmust, néhol új érzéseket adva a leírt szavaknak, Gelb Miklósnak köszönhető, aki amatőrként, akusztikus gitáron fejezi ki érzéseit, és élvezi az együtt zenélés örömét.

Más-más megközelítése ugyanannak a műnek, adja az egyik érdekességét ezen produkciónak.

The post Különleges irodalmi est az érzelmekről appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés