:

Sok Xbox-felhasználó nem fog örülni a Microsoft legújabb döntésének

Sok Xbox-felhasználó nem fog örülni a Microsoft legújabb döntésének

Egy új jelentés szerint a Microsoft azon dolgozik, hogy az elkövetkező hetekben blokkolja a nem engedélyezett kiegészítők használatát az Xbox-konzolokon – írja az Android Authority.

A Windows Central jelentése szerint a Microsoft a “0x82d60002” hibaüzenetet jeleníti meg, amikor a felhasználó olyan harmadik féltől származó kiegészítőt csatlakoztat, amely nem hivatalosan engedélyezett az Xbox Designed for Xbox programjának keretében.

A hírek szerint pár héten belül, 2023. november 12-étől következhet be az, amikor a tartozékok már nem fognak működni. Olyan esetről is tudni, amikor már most letiltották a használatot.

A jelentés feltételezései szerint az intézkedés hátterében az áll, hogy a Microsoft Designed for Xbox licencprogramjának szélesebb körű megnyitására készül. A Microsoft eddig meglehetősen válogatósnak bizonyult a licencek megadásában, azonban most várhatóan több, harmadik féltől származó kontroller és egyéb eszközök is túleshet a hivatalos licencengedélyezés jóváhagyási folyamatán.

A szokásostól eltérő kiegészítők, például a verekedős játékokhoz használt joystickok azonban fennakadhatnak a mustrán.

The post Sok Xbox-felhasználó nem fog örülni a Microsoft legújabb döntésének first appeared on 24.hu.