:

Rengeteg mobilinternetet spórolhat meg ezzel a trükkel

Rengeteg mobilinternetet spórolhat meg ezzel a trükkel

Bár a legtöbb szolgáltatónál már elérhetők korlátlan mobilinternet előfizetések, ezek ára sokszor elég magas, amit nem mindenki engedhet meg magának. Így tehát rengetegen kénytelenek az adatkorláttal ellátott előfizetéseket választani.

Amennyiben az adatmennyiség a számlázási ciklus vége előtt elfogy, a legtöbb szolgáltató kikapcsolja vagy lelassítja annak sebességét, ami nagyon lassú letöltéshez vezethet. Ezt megelőzendő fontos figyelni arra, mennyi mobilnetet is használunk el — írja a Slashgear.

A fölösleges fogyasztás elkerülése végett érdemes figyelni arra, hogy ahol csak biztonságosan tehetjük, ott Wi-Fit használjunk a mobilnet helyett, továbbá hogy elkerüljük az olyan tevékenységeket mobilneten, mint a videónézés, vagy a zenestreamelés.

Ha viszont ennél pontosabb megoldást szeretnénk, adatkorlátot is be tudunk állítani magunknak.

Az Android rendelkezik néhány beépített adattakarékossági funkcióval. Ott van például a mobiladat-felhasználás menü, amely megmutatja, hogy mennyi mobilnetet használtunk fel az aktuális számlázási ciklus során, valamint azt is, hogy mely alkalmazások emésztették fel azt.

Ha sokkolnak minket a látottak, a legkönnyebb, ha adatlimitet állítunk be attól függően, milyen előfizetéssel rendelkezünk. Itt kezdésnek beállíthatunk egy, a csomagunkban foglaltnál kisebb adatmennyiséget. A kezdeti felső határ elérése után pedig manuálisan növelhetjük a limitet.

Ehhez nyissuk meg a Beállításokon belül a Mobiladatok lehetőséget. Az Adathasználat elemet lekoppintva megnézhetjük a számlázási ciklus időszakát és adatfogyasztási figyelmeztetést állíthatunk be.

The post Rengeteg mobilinternetet spórolhat meg ezzel a trükkel first appeared on 24.hu.