:

Baj lehet a Spotify-jal: rengeteg privát lista nyilvánossá vált

Baj lehet a Spotify-jal: rengeteg privát lista nyilvánossá vált

Egyre többen jelzik a közösségi médiában, hogy a Spotify zenei streamingfelület a felhasználók beleegyezése nélkül tett nyilvánossá privát lejátszási listákat – írja a Bleeping Computer.

A helyzet egy márciusban jelzett problémára hasonlít, ami komoly adatvédelmi aggodalomra adott okot. Akkor több felhasználó jelezte, hogy míg korábban el voltak különítve a privát és nyilvános lejátszási listáik, ez megszűnt, és az összes playlist nyilvános lett. Hozzátették: ennek oka az lehetett, hogy valójában korábban sem voltak privátak, mivel egy link segítségével meg lehetett osztani azokat.

Most azonban úgy tűnik, más a helyzet, ugyanis többen megerősítették, hogy a lejátszási listák eredetileg privátként voltak megjelölve, majd megmagyarázhatatlan módon, a tudtuk és engedélyük nélkül nyilvánossá tették azokat.

A Spotify egyik moderátora márciusban azt mondta, a cég nem végez tömeges változtatásokat, és nem piszkál bele a felhasználók a gyűjteményébe, személyes beállításaiba. A mostani hibát amerikai Spotify-felhasználók jelezték, így egyelőre nem tudni, hogy a hiba Európában is felütötte-e a fejét. Hivatalos válasz egyelőre nem érkezett a streamingóriástól.

The post Baj lehet a Spotify-jal: rengeteg privát lista nyilvánossá vált first appeared on 24.hu.