:

Keresztbe tehet Elon Musk tervének Mark Zuckerberg

Keresztbe tehet Elon Musk tervének Mark Zuckerberg

Elon Musk vasárnap jelentette be, hogy lecserélteti a Twitter híres, madaras logóját, hétfőn pedig már le is rántották a leplet az új, X-et ábrázoló emblémáról. Musk nem titkolt célja, hogy újrabrandelje a közösségi platformot, amely meglehetősen rossz állapotban van, mióta a milliárdos tavaly megvásárolta.

Akad azonban egy kis bökkenő – írja az Insider.

Úgy tűnik, a Mark Zuckerberg-féle Meta már bejegyeztette az X-et, mint logót, az online közösségi hálózati szolgáltatások, játékok és alkalmazásfejlesztés területén.

A Twitter X-e sokban emlékeztet a Unicode egyik karakterére, a matematikai kétszeresen leütött nagybetűs X-re, amelyet 2001-ben vezettek be. A Unicode a különböző írásrendszerek egységes kódolását és használatát leíró nemzetközi számítástechnikai iparági szabvány.

Matthew Scroggs, a University College London kutatója szerint a karaktert az 1970-es évek óta használják a matematikai tankönyvekben. A szimbólumnak nincs konkrét, univerzális alkalmazása, de néha egy absztrakt geometriai tér vagy tárgy jelölésére használják. Az új logó egyébként szinte teljesen megegyezik a Monotype „Special Alphabet 4” betűtípusának kisbetűs x-ével is.

Ahhoz, hogy egy logót az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala védjegyeztetni tudjon, valamilyen módon egyedinek és megkülönböztethetőnek kell lennie. A Meta védett X-e másképp néz ki, mint a Twitteré, ám akadályt jelenthet, hogy a cég szintén közösségi hálózati célokra használná a jelet. Az Insider megkereste a Metát, az azonban nem reagált.

The post Keresztbe tehet Elon Musk tervének Mark Zuckerberg first appeared on 24.hu.